De locatie

Kasteellaan Waalwijk

wonen met zorg

voor mensen met autisme

De stichting Chapeau Woonkring Waalwijk een wooninitiatief voor mensen met autisme die zelfstandig kunnen wonen met 24 uurs professionele begeleiding.


Wonen in zelfstandige appartementen

Aan de Muntmeester in Uden zich een prachtig gebouw, met 15 zelfstandige appartementen. Het 16e appartement is omgebouwd tot gemeenschappelijke verblijfruimte van en voor de 15 bewoners. Weliswaar zit er ook een klein kantoor voor de begeleiding in maar het grootste deel is bestemd voor de bewoners: een grote keuken waarin elke dag gezamenlijk en vooral door de bewoners zelf en voor elkaar wordt gekookt (voor wie wil), een lange “stam”tafel, een ruime zit/TV-hoek en een terras.

Begeleiding op maat

Zij voeren met de nodige begeleiding een zelfstandige huishouding, betalen zelf de huur, doen zelf of met de begeleiding de boodschappen, koken zelf of koken en eten met de groep. Bewoners hebben een gezellige, gezamenlijke woonkamer en een ruime tuin voor ontmoeting en activiteiten. Er zijn dagbestedingsactiviteiten intern en extern, die voor elk anders te kiezen zijn, ook weer op maat en met eigen regie.

Zorg indien nodig

De bewoners kunnen de klok rond een beroep doen op de zorg, die via een vaste telefoon vanuit elke woning dag en nacht bereikbaar is. Elke bewoner heeft een zorgovereenkomst op maat, waarin de eigen regie voorop staat. De bekostiging komt vanuit een PGB van de Wet Langdurige Zorg GGZ.

Wij doen er alles aan om voor de bewoners een prettige, veilige woonplek te creëren met een vertrouwd vangnet.