Wonen en zorg

De bouw

Aan de Kasteellaan in Waalwijk komen 18 zelfstandige appartementen voor (jong)volwassenen met autisme. Casade bouwt 75 sociale huurwoningen aan de Kasteellaan in Waalwijk; een hoog en een laag gebouw. In het lage gebouw komen onder andere zelfstandige 18 appartementen voor Chapeau Woonkring Waalwijk. Op de benedenverdieping komt een gezamenlijke keuken en woonkamer. Het bestemmingsplan is definitief en de omgevingsvergunning is verstrekt. Casade start einde 2023 met de bouw en verwacht de appartementen in de tweede helft van 2025 op te leveren.

Meer over het bouwproject

Zelfstandig en gezamenlijk

De appartementen beschikken over een woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. Kortom alle voorzieningen om volledig zelfstandig te kunnen wonen. Daarnaast biedt Chapeau Woonkring Waalwijk op de benedenverdieping een gezamenlijke woonkamer en keuken. De begeleiders organiseren hier activiteiten zoals samen koken en eten, spelletjesavonden of gewoon gezellig een kopje koffie drinken. De begeleiders zullen de bewoners uitnodigen hier gebruik van te maken, maar er is geen verplichting. Bij de gezamenlijke ruimte bevindt zich ook een kantoor / werkruimte voor de begeleiders.

24-uurs begeleiding

De toekomstige bewoners van Chapeau Woonkring Waalwijk hebben autisme en om in het dagelijks leven alles goed te laten verlopen hebben ze begeleiding nodig. Die begeleiding wordt straks 24/7 verzorgd door Leermakers Autismegroep. Leermakers doet er alles aan om voor de bewoners een prettige, veilige woonplek te creëren met een vertrouwd vangnet. Daarnaast zal Leermakers zich inzetten bij het vinden van werk of creëren van dagbesteding voor de bewoners.