Nieuw wooninitiatief voor mensen met autisme voorziet in behoefte

Aan de Kasteellaan in Waalwijk komen 18 zelfstandige appartementen voor (jong)volwassenen met autisme. Dit is een wooninitiatief van Chapeau woonkring Waalwijk. De begeleiding zal verzorgd worden door Leermakers Autismegroep. De behoefte aan deze woonvoorziening blijkt groot; nog voordat er een steen is gelegd heeft Chapeau Woonkring Waalwijk al een wachtlijst.

De bouw
Casade bouwt 75 sociale huurwoningen aan de Kasteellaan in Waalwijk; een hoog en een laag gebouw. In het lage gebouw komen onder andere 18 appartementen voor Chapeau woonkring Waalwijk. De voormalige basisschool Besoyen, die op de plek van de nieuwbouw stond, is inmiddels gesloopt. Het bestemmingsplan is definitief en de omgevingsvergunning is verstrekt.
Op dit moment wordt het technisch ontwerp verder uitgewerkt. Casade wil begin 2023 starten met de bouw en verwacht de appartementen in de tweede helft van 2024 op te leveren.

De zorg
De toekomstige bewoners van Chapeau Woonkring Waalwijk hebben autisme en om in het dagelijks leven alles goed te laten verlopen hebben ze begeleiding nodig. Die begeleiding wordt straks 24/7 verzorgd door Leermakers Autismegroep. Daarnaast zal Leermakers zich inzetten bij het vinden van werk of creëren van dagbesteding voor de bewoners.

Wachtlijst
Woonvoorzieningen met passende zorg voor mensen met autisme zijn schaars in Waalwijk en omgeving. Zonder noemenswaardige ruchtbaarheid aan het wooninitiatief te geven heeft Chapeau woonkring al een flinke lijst met belangstellenden. Om in aanmerking te komen voor een van de appartementen heeft Chapeau Woonkring Waalwijk een toelatingsprocedure. Deze is nog niet in gang gezet. De wachtlijst staat nog open voor nieuwe aanmeldingen.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@chapeau-waalwijk.nl