Casade start bouw 75 appartementen Kasteellaan in Waalwijk

Energiezuinige nieuwbouw op locatie voormalige basisschool Besoyen

Met de onthulling van een bouwbord startte op 7 november 2023 symbolisch de bouw van 75 huurappartementen in Waalwijk. BanBouw BV uit Nuenen bouwt de appartementen in opdracht van wooncorporatie Casade. De twee woongebouwen komen aan de Kasteellaan en de Burgemeester Verwielstraat. In 18 appartementen aan de Kasteellaan komen (jong)volwassenen met autisme zelfstandig wonen via Chapeau Woonkring Waalwijk. De nieuwbouw is naar verwachting in de tweede helft van 2025 klaar.

Start bouw

Betrokken partijen vierden op dinsdag 7 november de start bouw. Wethouder De Jong en directeur-bestuurder van Casade, Hassan Najja, vertelden hoe blij ze zijn met de toevoeging van deze energiezuinige sociale huurwoningen. Ook mevrouw Bouwman, lid van de Raad van Commissarissen van Casade en de heer Nelissen, voorzitter van Chapeau Woonkring Waalwijk kregen nog even het woord. Daarna werd het bouwbord onthuld en was er voor alle aanwezigen koffie of thee met een worstenbroodje.

De twee woongebouwen

Het gebouw met de hoofdingang aan de Verwielstraat heeft 47 appartementen verdeeld over tien woonlagen. Bij het gebouw met de hoofdingang aan de Kasteellaan zijn 28 appartementen verdeeld over vier bouwlagen. De gebouwen hebben rondom dezelfde woonuitstraling. Er is geen voor- of achterkant: de voordeuren, lift en trappenhal zijn namelijk in het gebouw. Tussen en rond de twee gebouwen komt groen. Ieder appartement krijgt op het eigen terrein een parkeerplaats. De appartementen hebben een huurprijs onder de huurtoeslagengrens.